Verkkokaupan perustaminen

Tältä sivulta löydät tietoa ja ratkaisuja netti- tai verkkokaupan perustamiseen. Verkkokaupan tai nettikaupan perustaminen on
nykyisin tehty hyvin helpoksi. Useilla palveluntarjoajilla on laajoja ratkaisuja nettikaupan perustamiseen, ylläpitoon, kehittämiseen ja jopa asiakashankintaan. Samat yritykset tarjoavat usein lisäpalveluna myös konsultointia ja osaamista verkossa markkinointiin, kilpailuedun kehittämiseen tai kilpailussa pärjäämiseen. Nettikaupan tekniset puitteet kuten ulkoasu (kielivaihtoehdot), maksutavat, taloushallinto, varaston hallinta ja logistiikan ratkaisut ovat tuiki tarpeellisia ja kehittyneelle verkkokaupalle arkipäivää. Tämän lisäksi markkinointi eri kanavissa, sosiaalisessa mediassa, hakukoneissa, sähköpostilla tai verkkolehdissä onnistuu kattavan palveluntarjoajan toimesta. Yrityksen perustamisen yhteydessä tulisi ottaa huomioon yrityksen verkossa oleva toteutus.

Mikäli valitsee palveluntarjoajan ratkaisut nettikaupan perustamiseen ja/tai ulkoasun toteutuksen kehittämiseen, on palveluntarjoajan valinta tärkein päätös, sillä se sitouttaa verkkokaupan haltijan. On suositeltavaa kartoittaa tarpeet ja suunta, johon verkkokaupan haluaa etenevän ja vertailla eri palveluntarjoajien ratkaisuja ja niiden laajuutta. Useimmat palveluntarjoajat tarjoavat myös räätälöityjä ratkaisuja, mikäli paketit eivät vastaa tai riitä tarpeisiin.

Verkkokaupan perustaminen pakettiratkaisuna edut ja haitat:

Verkkokaupan voi tietenkin perustaa itsenäisesti alusta alkaen, mutta prosessi on huomattavasti työläämpi ja se vaatii teknistä osaamista. Jos tämän tekee itse, on otettava huomioon ainakin seuraavat tarpeet. Nämä ovat yleensä sisäänrakennettuja pakettiratkaisuihin. Alla muutamia poimintoja nettikaupan itsenäisen perustamisen vaatimuksista. Tämän vaihtoehdon hinta perustuu pääsääntöisesti kertaluonteisiin kuluihin, verrattuna pakettiratkaisuun, jossa kuukausittaiset maksut juoksevat.

´

Näissä molemmissa vaihtoehdoissa kansainvälinen verkkokauppa tarjoaa suuren mahdollisuuden palvella laajempaa asiakaskuntaa kuin Suomessa. Monet verkkokauppiaat voivat lähtökohtaisesti tavoitella tarpeen kohtaamista toisessa maassa ja perustaa suoraan eri asiakaskuntaa palvelevan verkkokaupan. Erittäin tärkeää, varsinkin kuluttajille palveluita ja/tai tuotteita tarjoavalle kaupalle,on tutustua kuluttajansuojalakiin eri maissa, sillä asiakkaan asuinalue määrittää sovellettavan lain. Suomessa esimerkiksi verkkokauppaa kuluttajille säätelee etämyyntiä koskeva laki. Tähän lakiin sisältyy 14 päivän palautusoikeus sekä muita arkipäivän käytäntöjä. Lisätietoa näistä Suomessa Kuluttajaliitolta tai Kuluttajasuoja-asiamieheltä.